Jun 28, 2011

Forget Jakarta!

Ini leptopnya si pacar beserta modem2nya ada di dalam kamar mengundang banget buat write something.. Mau ngerjain UAS take home Literary and Oral Tradition, tapi kayaknya ko hina banget malem rabu gw yang di mana besok adalah tanggal merahnya Isra Mir'aj dinodai dengan mengerjakan UAS -_-



It started when I made a playlist in my cellie. The playlist is named LOVE! because of PMS hit me when I chose songs. Terpilihlah banyak lagu yang kalo ditotal adalah 9 jam. Mulai dimainkan, lagu pertama itu Foget Jakarta nya Adhitia Sofyan. kayaknya dulu gw denger lagu ini ga seenak ini. apa mungkin lagunya ada di playlist LOVE! jadi rasanya gimana gicuuuu.. Cari liriknya, eh sialan.. Pas kasih tau ke pacar, seneng banget die dapet lagu itu.. Katanya pengen ngebuat gw lupain jakarta.. hahahah dasar..


I’m waiting in line to get to where you are
Hope floats up high along the way
I forget Jakarta
All the friendly faces in disguise
This time, I’m closing down this fairytale

And I put all my heart to get to where you are
Maybe it’s time to move away
I forget Jakarta
And all the empty promises will fall
This time, I’m gone to where this journey ends

But if you stay, I will stay
Even though the town’s not what it used to be
And pieces of your life you try to recognize
All went down

I travel the world to get to where you are
Strangers i met along the way
You forget Jakarta
Leaving all the lunacy behind
This time give me back my sanity

Yeah I’m still on my way to get to where you are
Try to let go the things I knew
We’ll forget Jakarta
Promise that we’ll never look behind
Tonight, we’re gone to where this journey ends

And all the pictures that you try to loose
Will follow you behind like ghosts do
And all the lies you try to keep
Have fall behind to catch you even more


Berhubung gw anak Literature, I'll try to interpret this song. This song simply tells us about a person who is willing to forget Jakarta in order to be near to someone he/she loves. Dia rela ninggalin Jakarta di mana semua kehidupan dia ada di situ buat orang yang dia cintai. Gitu ga ya? Kayaknya sih iya...



Dan terus kenapa pacar saya seneng sama lagu ini, dia pengen saya ngelupain Jakarta. It is insecure town to build a nuclear family when we are married. hoho.. This topic is very sensitive for us. Jakarta or Malang or other city or even other country?? We don't know yet what will go on ahead.. Tapi untuk sekarang, ninggalin Jakarta sekali lagi itu berat buat gw. Cukup sekali gw ga di jakarta pas gw kuliah ini aja. Dari SMA gw punya impian buat settle di kota itu, kerja di sebuah kantor di kawasan Sudirman atau Thamrin, and it's enough for me.. Cetek banget ya impian gw.



Everybody changes lah yaaaa.. I'll have internship there for about one month plus plus and it will start on July 12th.. And we'll see.. Akankah keinginan gw berubah? We'll see..